• 22 Ocak 2017 SRC Sınav Soruları ve Cevapları

2017 yılının ilk SRC sınavı yapıldı. Bu yıl 4 tane yapılacak sınavın cevapları makalemizde.

22 Ocak SRC sınavında 25 soru soruldu. Bazı adaylara göre çok kolay olan sınav, kimisine göre orta derecede zorluktaydı. Geçmiş yıllara nazaran yine çıkmış sorulardan oluşan SRC sınavı sonuçlarını merakla bekliyoruz.

22 Ocak SRC Sınavı Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Başlangıç tarihi olarak 15 aralık 2016, bitiş tarihi olarak ise 29 aralık 2016 gözüken sınavın başvuruları çoktan bitti. Bilindiği üzere son para yatırma tarihi ise yine 30 aralık 2016ydı. Pazar günü yapılan sınav birçok kurumda yapıldı.

22 Ocak SRC Sınavı Harç Ücreti Ne Kadar?

15-29 aralık 2016 tarihleri arasında src sınavına başvurunuzu yaptıktan sonraki adım ise harç ücretlerinin yatırılması. Öncelikle harç ücreti 37 TLdir. Ve harç yatırmak için son gün 30 aralık 2016’dır.

SRC Sınavı Harç Ücreti Hangi Bankaya Yatırılacak?

22 Ocak ve diğer SRC sınavları için harç ücretinizi Halk bankasının herhangi bir şubesine giderek 37 tl karşılığında yatırabilirsiniz. Not: Sınav giriş belgenizi, sınav tarihinden ( 15 ocak ) 1 hafta önce ilgili kurs yerlerinizden mutlaka almayı unutmayın.

SRC Sınavı Giriş Belgesi Nasıl Çıkartılır?

Adaylar, sınav giriş belgelerini ” www.turkiye.gov.tr “adresinden e-devlet şifreleri ile veya sertifikalarını aldıkları eğitim kurumları aracılığıyla ” kamu.turkiye.gov.tr ” adresinden temin edebilirler. Adaylara ayrıca posta ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınava gelirken sınav giriş belgeleri ile resimli kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) yanlarında bulundurmak zorundadır. Söz konusu belgeleri ibraz etmeyenler sınava giremezler.


2017 Çıkmış SRC Soruları Çözmek İçin Tıklayın


// UYELERİN AKLINDA KALAN SORULAR  // 

1) Taşıtların yüklü ve yüksüz uzunluk genişlik yükseklik ölçülerine ne denir?
Cevap: Gabari.
2) Azami yüklü yükseklik en fazla kaçtır?
Cevap: 4 metre.
3) 2 sürücüyle 30 saat içinde her biri kesiniz kaç saat dinlenmeli?
Cevap: 8 saat.
4) Kar lastiği takma tarihi nedir?
Cevap: 1 aralık 1 nisan.
5) Eğim aşağı tarafa ise, yolda yol verme nasıl olmalı?
Cevap: inen araç çıkan araca yol verir.
6) Kavşaklara yaklaşırken yoldaki ok işaretleri ne anlama gelir?
Cevap: Gideceğimiz yöndeki şeritte girmemiz gerektiğini söyler.
7) Taşıt kartı geçerlilik süresi ne kadardır?
Cevap: Yetki belgesi geçerlilik süresi kadardır.
8) Kamyon kamyonet muayene süresi ne kadardır?
Cevap: İlk 1 yıl sonrası her yıl.
9) Yanıp sönen sarı ışığın anlamı nedir?
Cevap: Yavaşla, dikkatli geç.
10) Sollama yaparken aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: Sollamaya çıkan araçtan hızlı davranıp sollamaya geçmek.
11) Kemikte şekil bozukluğu?
Cevap: Kırık.
12) Hangisi karayolu taşıma kapsamı dışındadır?
Cevap: Türk silahlı kuvvetlerine ait olan taşımalar.
13) Takografın kullanma amacı nedir?
Cevap: Hız kontrolü ve çalışma dinlenme saatleri kontrolü için.
14) Haritada üst çizgi nereyi gösterir?
Cevap: Kuzey
15) Taşıma sözleşmesinin asıl tarafları kimdir?
Cevap: taşıyan ve taşıtan .
16) Yaralıya müdahalede hangisi kullanılır ?
Cevap: Sargı bezi.
17) Hangi durumda geri geri gidilebilir?
Cevap:Kaplamanın dar olduğu yerde Geçiş kolaylığı sağlamak için.
18) Pakatleme grubu 3?
Cevap:Az tehlikeli
19) Güvenli sürüş ve konfor sağlar?
Cevap: amartisör ve süspansıyon
20) Artan hız sonucu nesneleri net algılayamama
Cevap: Hız körlüğü
21) Mobil takip sistemiyle hangisi bilinmez
Cevap: yükün ağırlığını
22) hangisi yoldan kaynaklı kusur değildir
Cevap: Taşıt dışında seyretmek
23) hangisi kazaya yatkın kişi değildir
Cevap: Sorumluluk sahibi
24) Hangisi kaza riskini azaltmaz
Cevap: Sabırla bekleyip sonucu görmek.

ILGINIZI ÇEKEBILECEK MAKALELER;

8 Ekim 2016 SRC Sınav Soruları Çöz.

11 Haziran 2016 SRC Sınav Soruları Çöz.

2017 SRC Sınav Takvimi.

2016 SRC Sınav Takvimi.

-SRC Sınavına İçin Belgeler ve Başvuru Detayları.

YORUMLAR

Popüler Yazılar